Dzień Lodów Rzemieślniczych w Europie i Polsce
Obecnie codziennie możemy obchodzić jakieś święto. Jednego dnia może być ich nawet kilka. Jedne są bardziej znane, inne mniej. W tej drugiej grupie na pewno znajduje się 24 marca – Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych, o których pewnie niewiele osób do tej pory słyszało. Lody Rzemieślnicze różnią się od tych, które mamy możliwość kupić tym, że są przygotowywane z innych składników. W przeciwieństwie do innych lodowych propozycji te mogą być przechowywane tylko do 3-4 dni, by w pełni cieszyć klientów swoim smakiem. Na mapie Trójmiasta także znajdują się miejsca gdzie w Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych możemy cieszyć się ich smakiem. W Gdańsku w lodziarni Bosko można skusić się na te propozycje, podobnie jest z Latte Gelato we Wrzeszczu. Mamma Mia z lokalami w Gdańsku i Sopocie także oferuje możliwość posmakowania lodów rzemieślniczych. Smaki lodów mogą być klasyczne, ale trafiają się także mniej znane propozycje. Wyższe temperatury w ciągu dnia na zewnątrz zdecydowanie skłaniają do upamiętnienia tego dnia co najmniej jedną porcją lodów.